Reprezentații Federației Sanitas vor organiza pichetări la sediul mai multor ministere începând cu săptămâna viitoare, nemulțumiți fiind de legea salarizării şi regulamentul de sporuri. De asemenea, a fost luată în calcul varianta declanșării grevei generale, cel mai probabil în luna aprilie, dacă lucrurile nu se rezolvă între timp, a confirmat prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, într-o intervenție telefonică pentru SănătateaTv.ro.

Pichetările vor avea loc în datele de 20, 22, 27 și 29 martie, la sediile ministerelor Sănătății,  Muncii și Finanțelor.

Între altele, sindicaliștii vor ca toate categoriile medicale să primească o creștere salarială anul acesta. De asemenea, ei cer ca, începând de la 1 martie, să crească și salariile cadrelor medicale cu funcție de conducere (șefi de secții, șefi de laborator etc.), a moașelor, dar și ale personalului medical inclus în categoria asistenți medicali, precum sora medicală, tehnicieni, etc., a mai spus prim-vicepreședintele Sanitas.

Totodată, cadrele medicale doresc ca indemnizația de hrană să nu fie impozitată cu 42%, dar și exceptarea sporului de continuitate de la limita de 30%, a mai menționat Iulian Pope.

SănătateaTV.ro