Primăria Capitalei intenționează să preia peste 60 de apartamente pe care să le transfere în gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Acestea ar urma să deservească personalului medical care are nevoie de o locuință de serviciu. 

"Se aprobă transmiterea în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a unui număr total de 64 de apartamente (unităţi locative), împreună cu cota parte indiviză din dependinţele comune ale imobilelor şi cotă-parte indiviză din teren", prevede proiectul de hotărâre, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, locuinţele sunt amplasate în imobilele din oraşul Bragadiru, strada Iernii nr. 20 - 24, bloc C1, judeţul Ilfov, şi din Bucureşti, strada Ipsilanti Voievod nr. 2, sector 2.

Locuinţele de serviciu ar urma să fie repartizate personalului angajat în unităţile sanitare, conform listelor aprobate de Consiliul General, prin încheierea unor contracte de locaţiune. Preţul chiriei nominale pe lună, precizat în proiect, este între 70 de lei şi aproximativ 140 de lei. Contractul de locaţiune încheiat cu personalul angajat în cadrul unităţilor sanitare aflate în administrarea ASSMB va fi accesoriu la contractul individual de muncă, se mai arată în proiect.

Conform raportului comun de specialitate al proiectului, cele 64 de apartamente au fost achiziţionate de Municipiul Bucureşti prin contracte de vânzare-cumpărare. 

Ultimul update: 21 octombrie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.