Primul „Abecedar de Obezitate”, realizat de prof. univ. dr. Nicolae Hâncu în colaborare cu șef. lucr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun, a fost lansat în București în data de 7 martie 2014 în Aula Academiei Române.

„Abecedarul de Obezitate” este o carte-mesaj de mare importanță în condițiile în care problemele cauzate de suprapondere și obezitate sunt tot mai mari în țara noastră. Potrivit ultimelor studii, aproximativ 36% din populația adultă a României se confruntă cu obezitatea și supraponderea.

 „Din păcate există multe persoane cu suprapondere și obezitate. Mulți nu știu că sunt obezi și dacă știu, nu știu ce trebuie să facă. Unul dintre obiectivele cărții este tocmai acesta, să alerteze populația României că există nu doar un defect de frumusețe ci și un risc de foarte multe boli. Din acest motiv este imperativ necesar ca cei care se confruntă cu aceste probleme să se adreseze medicului. Dar înainte de a se adresa medicului, persoana în cauză trebuie să se autoanalizeze, să caute cauzele problemelor”, a precizat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, autorul cărții „Abecedar de Obezitate” și membru de onoare al Academiei Române.

Scrisă de specialiști renumiți din domeniul nutriției într-o manieră accesibilă și atractivă pentru publicul larg, cartea „Abecedar de Obezitate” nu promite diete miraculoase sau cure de slăbit peste noapte, ci oferă soluții viabile, pe termen lung, pentru lupta cu kilogramele de care mulți își doresc să scape, dar puțini știu cum.

Cartea „Abecedar de Obezitate” a fost realizată sub egida Academiei Române.

SănătateaTV.ro