Boala varicoasă reprezintă o afectare a pereţilor vasculari ai memembrelor inferioare. Principalele simptome ale aceste afecţiuni sunt senzaţia de durere şi greutate la nivelul picioarelor, însoţită de apariţia dilataţiilor varicoase la subnivelul genunchiului.

Potrivit studiilor, persoanele cele mai predispuse la apariţia bolii varicoase sunt femeile. Intervine, de asemenea, factorul endocrin, ereditar, dar şi existenţa în antecedente a sarcinii sau a unui regim de viaţă sedentar, în special a activităţilor de lungă durată care au implicat statul în picioare.

Diagnosticul varicelor poate fi stabilit clinic, prin prezenţa dilataţiilor venoase. Pentru o evaluare corectă a afecţiunii este necesară, însă, o ecografie doppler.

Una dintre cele mai moderne metode de tratament al varicelor este radiofrecvenţa. Această modalitatea de tratare a bolii varicoase este disponibilă în Clinica Academica. Tehnica este una minim – invazivă, care permite pacientului o recuperare extrem de rapidă. Potrivit specialiştilor, acesta poate părăsi clinica imediat după intervenţie, pe propriile picioare.

Procedura de tratare a varicelor cu radiofrecvenţă presupune introducerea în venă a unui cateter care, prin intermediul unui senzor de temperatură, va genera căldură folosind ca sursă energetică undele radio. Cateterul dispune de nişte gradaţii care permit suprapunerea exactă a segmentelor tratate. Intervenţia necesită efectuarea unei anestezii locale, în zona agresată.

Pentru ca procedura să fie fezabilă, trebuie ca varicele să se afle într-un stadiu incipient de dezvoltare. Vena tratată trebuie să fie, de asemenea, liberă şi nu foarte tortoasă.

Principalele avantaje ale acestei proceduri ţin de eficienţa metodei, de existenţa unor rezultate estetice deosebite, de gradul minim al dezagrementelor pentru pacient dar şi de perioada extrem de rapidă de recuperare.

SănătateaTV.ro