Prof. dr. Florian Bodog, propunerea de ministru al Sănătății și în viitorul Guvern, a fost audiat astăzi în cadrul comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului României, care i-au oferit aviz pozitiv.

Acesta a răspuns la întrebările membrilor comisiilor de sănătate, care au adus în discuție, printre altele, epidemia de rujeolă, legea vaccinării, prețul medicamentelor compensate, achiziția de ambulanțe, construcția de spitale regionale, programul de echipare cu CT și RMN a spitalelor regionale.

Bodog le-a declarat membrilor comisiilor că au fost puse în practică recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește epidemia de rujeolă și că au fost încheiate contracte pentru toate vaccinurile din Programul Național de Vaccinare. Totodată, acesta a precizat că legea vaccinării este finalizată și că va fi citită în prima ședință de guvern.

Legat de construcția spitalelor regionale, prof. dr. Florian Bodog a spus că a avut deja loc o primă întâlnire cu consultanții, în timp ce pentru programul de radioterapie au fost licitate câteva echipamente.

De asemenea, pentru achiziționarea de ambulanțe, acesta a declarat că până la finalul acestui an vor fi cumpărate 100 de ambulanțe prin programul pilot finanțat de Banca Mondială.

La ora 15.00 Parlamentul se reunește pentru acordarea votului de încredere, urmând ca ceremonia de învestire a membrilor noului Executiv să aibă loc la Palatul Cotroceni în această seara. 

SănătateaTV.ro