Prof. univ.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a fost decorată ieri, cu Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler conferit de Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Potrivit reprezentanților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu este prima femeie din Cluj-Napoca decorată de liderul de la Paris.

De-a lungul carierei sale, prof. univ. dr. Anca Buzoianu a publicat și a coordonat mai multe lucrări, pentru care a primit numeroase distincții.

În anul 2011, i s-a acordat Medalia de Onoare-Ordinul Medicilor din Franţa, iar în anul 2015 a primit  Diploma de excelență a Asociației de Algeziologie din România pentru contribuția remarcabilă adusă în studiul și terapia durerii.

Director a opt proiecte de cercetare în domeniul farmacologiei și educației, în ultimii ani, prof. univ. dr. Anca Buzoianu și-a axat cercetarea științifică pe aspecte de farmacogenetică și neuropsihofarmacologie.

Începând cu anul 2008, este decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, iar din anul 2015 ocupă şi funcția de Președinte al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România.

SănătateaTV.ro