Un proiect de ordin publicat în transparență decizională pe site-ul Ministerului Sănătății vizează introducerea a 77 de medicamente noi în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative (Canamed). Totodată, se modifică 45 de poziții și se abrogă alte 30 de poziții din Canamed.

Proiectul de ordin propune și modificări ale prețurilor de referință generice. Astfel, în lista A, care include prețurile de referință generice pentru medicamente generice/biosimilare pentru care există aprobat preț pentru medicamentul inovativ, ar urma să fie incluse trei poziții noi. Lista B, în care sunt incluse prețurile de referință generice pentru medicamente generice/biosimilare pentru care nu există aprobat preț pentru medicamentul inovativ, ar urma să conțină opt poziții noi.

Observațiile și propunerile referitoare la proiectul de ordin privind modificarea și completarea Anexelor nr. 1 și 2 la Ord. m. s. nr. 1.468/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relații contractuale cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cuprinse în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative pot fi transmise în primele zece zile de la publicarea proiectului pe site-ul MS.

Ultimul update: 28 mai 2019

SănătateaTV.ro