Asociația P.A.V.E.L, asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, leucemii și anemii grave, la inițiativa arhitectului Daniel Brătescu, derulează un proiectîn vederea susţinerii a 10 copii cu diagnostic oncologic şi probleme sociale grave. Mai exact, copiilor le vor fi donaţi toţi banii încasaţi în urma vânzării a 100 de ouă de gâscă sculptate cu ajutorul unei freze pentru medicină dentară.

Campania a fost demarată în preajma sărbătorilor pascale, iar vânzarea ouălor va continua până la Înălțare, în data de 17 mai, după cum a afirmat Iuliana Ghidu, directorul executiv al Asociației P.A.V.E.L, într-o intervenție telefonică pentru www.sanatateatv.ro .

„Am vrut să lansăm campania pe 15 februarie, când se marchează Ziua Internațională a Copilului bolnav de Cancer, dar nu am reușit. Am sperat că vom vinde ouăle până la Paște, dar nu a fost așa. S-au vândut cam jumătate dintre ele, mai avem 52”, a explicat Iuliana Ghidu.

Prețul unui ou este de 50 de euro, iar după ce vor fi vândute toate cele o sută de bucăți, fiecare din cei zece copii va primi 500 de euro, contravaloarea a zece ouă, a adăugat directorul executiv al Asociației P.A.V.E.L.

Ouăle pot fi achiziționate de pe site-ul 100carvedeggs.com. Tot de aici oamenii pot afla și poveștile copiilor la care vor ajunge banii adunați din vânzare. Informații despre campanie pot fi găsite și pe pagina de Facebook a Asociației P.A.V.E.L.

Fiecare sculptură este livrată împreună cu un suport de lemn, un dom de sticlă și un certificat de autenticitate.

SănătateaTV.ro