Copiii care au nevoie de aparate ortodontice fixe vor putea beneficia de acestea printr-un nou program. Smile se alătură proiectului demarat deja de Primăria Municipiului București (PMB) „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București”. Cererile au fost foarte mari în prima lună de la debutul primului proiect, astfel încât noul program vine în ajutorul copiilor care au nevoie de aparate dentare.

Programul „Smile”, în cadrul căruia părinții copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani vor beneficia de sprijin financiar pentru aplicarea aparatelor ortodontice fixe, a fost aprobat în Consiliul General al Municipiului București, se arată într-un comunicat al PMB. Prin proiectul „Smile” se urmărește acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de maximum 990 de lei per beneficiar, pentru aplicarea unui aparat ortodontic fix. Beneficiari vor fi copiii cu varste cuprinse între 10 și 17 ani, din școlile de stat sau private. Bugetul multianual al proiectului va fi de 7,5 milioane euro, a explicat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Vocherele vor putea fi folosite pentru copiii din București, pe baza recomandării medicului stomatolog din cabinetele școlare sau de la alt cabinet specializat.

După aprobarea și publicarea Regulamentului pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB), cei interesați vor  putea depune dosarele de înscriere online, prin intermediul aplicatiei de pe site-ul www.assmb.ro, secțiunea „Proiect SMILE”.

 

Ultimul update: 22 octombrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.