Organizațiile nonguvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale sunt așteptate ca, până la 12 octombrie, să se înscrie în programul MOL pentru sănătatea copiilor, realizat de Fundația Pentru Comunitate. Câștigătorul premiului MOL pentru sănătatea copiilor va primi finanțarea maximă disponibilă, 25.000 de lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului programului.

Organizațiile nonguvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 de lei sub formă de prefinanțare pentru un proiect care urmează să fie implementat în perioada decembrie 2018 – august 2019, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin acest program au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională de care au beneficiat 10.000 de persoane.

Lansarea ediției din acest an a programului a avut loc la Cluj, unde 20 de organizații care au primit finanțare în cadrul ediției precedente și-au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2017 – august 2018. În acest interval, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă: muzică, desen, pictură, modelarea lutului, fotografie, tehnologie digitală, terapii experiențiale utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber, terapii asistate de animale și terapii emoționale.

Ultimul update: 19 octombrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.