Toți absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” care au susținut licența au trecut examenul. Promovabilitatea la examenul de licență a fost 100%, anunță reprezentanții instituției. 1.944 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” au susținut examenul de licență în primele două zile ale acestei săptămâni. Dintre aceștia, 1.223 au urmat cursurile Facultății de Medicină, 334 au absolvit Medicina Dentară, 199 de absolvenți sunt la Farmacie și 188 de la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

„Ne bucură promoția acestui an, mai numeroasă în comparație cu precedentele, pentru că a dovedit consecvență în pregătire și o dorință crescândă de a acumula noțiuni noi, care să-i ajute să devină competitivi pentru concursurile viitoare. Am convingerea că vom consemna peste ani medici de înaltă competență, cadre didactice dedicate, cercetători științifici cu calități superpozabile standardelor europene”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila” București, acad. Ioanel Sinescu. Acesta a adăugat că „este menirea universității noastre ca, de la un an la altul, promoțiile de absolvenți să fie calitativ mai bune și mai performante”.

Dintr-un comunicat al UMF „Carol Davila” reiese că, în urmă cu șase ani, la începerea studiilor, au fost înscriși 2.075 de studenți, cu 131 mai mult față de numărul celor înscriși la examenul de licență. Cea mai mare parte dintre cei care nu au finalizat studiile erau înscriși la Facultatea de Medicină.

Tinerii medici se vor pregăti în continuare pentru examenul de rezidențiat, programat pentru 18 noiembrie 2018.

Ultimul update: 19 octombrie 2018

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.