Lili, o fetiţă de opt ani, elevă în clasa I, la Şcoala pentru Hipoacuzici din Bucureşti, este pe cale de a începe o nouă viaţă, o viaţă în care poate auzi cuvintele mamei şi toate sunetele din jur. În urma unei campanii de binefacere demarate de SănătateaTV, micuţa a reuşit să obţină o proteză auditivă de ultimă generaţie – Sumo DM, oferită de compania Romsound.

După realizarea audiogramei tonale şi a tuturor testelor necesare, următorul pas făcut de specialişti pentru ca micuţa să audă, a fost realizarea mulajului urechilor. Luarea mulajului este o etapă extrem de importantă, după cum am aflat chiar de la audioprotezistul Monica Paraschiv. “Realizarea mulajului este o etapă care permite realizarea olivei – piesa care se ataşează la aparatul auditiv. Deoarece fetiţa este născută cu hipoacuzie profundă, trebuie luat mulaj de la ambele urechi. Mulajul contează foarte mult deoarece, atunci când acesta nu este realizat în mod corect, aparatul auditiv fluieră”, a explicat audioprotezistul.

Operaţiunea de luare a mulajului se realizează într-o cameră insonoră. Iniţial, se introduce un bureţel în urechea fetiţei, apoi materialul de amprentare. După această operaţiune, se va aştepta în jur de două-trei minute pentru ca materialul întărit să fie îndepărtat şi trimis în laborator pentru a se începe confecţionarea olivelor.  

SănătateaTV.ro