Pacientul trebuie implicat activ de medic în planul său de îngrijire, pentru numai astfel poate să simtă că și-l asumă și că este măcar parțial responsabil pentru succes. Acesta este mesajul transmis de prof. dr. Kenneth RETHMEIER, expert în managementul sănătății publice și partener principal al programului Leaders for European Public Health , pacienților din România și nu numai.

Cred că un lucru pe care îl pot învăța alte țări de la Statele Unite este că am învățat și am integrat comunitățile de medici pentru a înțelege că trebuie să implici pacientul activ în planul său de îngrijire. Că nu este vorba numai de decizia medicului, ci și pacientul trebuie să fie responsabilizat pentru îngrijire. Și făcând acest lucru, ai un produs mai bun, ca să folosesc un termen comercial. Iar serviciile pe care le oferi sunt mai eficient, a explicat el într-un interviu pentru SănătateaTV.ro.

 

Cine este Kenneth Rethmeier?

 

Prof. Dr. Kenneth Rethmeier a venit în România în cadrul proiectului "Lideri pentru excelență în sănătate" dezvoltat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC), în parteneriat cu Ministerul Sănătății si cu susținerea Maastricht University.

Kenneth Rethmeier deține un master la University of California, Los Angeles și un doctorat în domeniul sănătății publice la University of North Carolina.

Dr. Rethmeier a avut o carieră de 22 de ani în Serviciile Medicale ale Forțelor Militare Navele din SUA, fiind decorat de nenumărate ori. Acesta este veteran al Războiului din Vietnam și a fost comandat al Naval School of Health Services în Bethesda.

După retragerea din Forțele Militare Navale SUA, Dr. Rethmeier și-a continuat activitatea în domeniul sănătății și a înființat compania The Rethmeier Group, LLC. prin intermediul căreia oferă consultanță în domenii precum asistență medicală și servicii financiare.   

Dr. Rethmeier a ocupat de-a lungul timpului poziții precum: manager de spital, medic al Forțelor Militare Navale Americane, consultant și cercetător, autor de studii și manuale privind ledership-ul, lector în cadrul proiectului HOPE de Management al Serviciilor de Sănătate derulat în 7 țări europene (inclusiv România), partener principal al proiectului Leaders for European Public Health (LEPHIE) al Comisiei Europene și primar al orașului Bermuda Run, Carolina de Nord, SUA. 

Ultimul update: 11 iulie 2019

SănătateaTV.ro