O nouă directivă europeană, care sprijină familia și încurajează bărbații și femeile să-și asume responsabilități egale în ceea ce privește creșterea copiilor este mai aproape astăzi de a fi implementată.

La 24 ianuarie, președinția Consiliului Uniunii Europene și Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu asupra unor elemente-cheie ale acestei directive, care a fost pentru prima dată înaintată în aprilie 2017. Noua directivă oferă premisele legislative necesare pentru un echilibru mai bun între muncă și timp liber pentru toți părinții din statele membre ale Uniunii Europene, indiferent de sex. La fel de important este că acordul provizoriu dintre președinția Consiliului Uniunii Europene și Parlamentul European a avut loc în perioada în care România deține președinția rotativă a Consiliului UE.

 

Mai multe concedii pentru tați și program de lucru flexibil

 

Astfel, noua directivă își propune să sporească numărul de zile libere pe care bărbații le pot cere de la serviciu pentru a rezolva probleme familiale.

Tatăl copilului – sau cel de-al doilea părinte – va putea să ceară cel puțin zece zile libere în preajma datei nașterii copilului. Aceste zile de concediu vor fi plătite în procentaj egal din salariu cu cel stabilit pentru concediul de maternitate în statele membre UE.

Ambii părinți sau tutori vor avea dreptul la patru luni de concediu de creștere a copilului, din care două luni netransferabile între părinți și plătite conform legislației naționale.

În premieră la nivelul Uniunii Europene, se propune ca orice angajat, indiferent de sex, să poată cere până la cinci zile libere pe an pentru a avea grijă de un membru al familiei care are nevoie de îngrijire din cauza unei probleme medicale.

În același timp, dreptul tuturor părinților de a cere angajatorului un program flexibil se va extinde și asupra celorlalți angajați care au o persoană în întreținere sau în îngrijire.

 

Un pas binevenit

 

„Acordul de astăzi este binevenit, deoarece promovează egalitatea între bărbați și femei în UE. Această directivă va încuraja reinserția femeilor în câmpul muncii și echilibrarea responsabilităților în familie. De asemenea, va contribui la reducerea inechității de venituri între bărbații și femeile din Europa”, a declarat cu această ocazie ministrul muncii și justiției sociale, Marius-Constantin Budai.

Statele membre trebuie să examineze acum acordul provizoriu, pentru a exprima susținerea în comitetul reprezentanților permanenți ai guvernelor statelor membre UE. Un ultim pas înainte de adoptare va fi votul dublu, în cadrul Consiliului UE și al Parlamentului European.

Ultimul update: 25 ianuarie 2019

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.