9,5 milioane de români au acces la servicii medicale de urgență de specialitate, după ce rețeaua  de telemedicină de urgență din România a fost extinsă cu ajutorul programului ”Acces la Viață”.

 În prezent rețeaua națională de telemedicină cuprinde două centre de comandă, la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca și la Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș și 56 de spitale din 19 județe. Astfel, medicii de la cele două centre de comandă oferă suport medical în timp real la oricare dintre dintre spitalele din țară și urmăresc pulsul pe monitorul de semne vitale, rata respiratorie, EKG -ul, pulsul-oximetrie, CO2 și tensiunea arterială ale pacienților.

Extinderea rețelei de telemedicină de urgență a adus numeroase beneficii sistemului sanitar românesc și pacienților. Cel mai important lucru este că timpii de intervenție s-au scurtat, iar șansele de supraviețuire ale pacientului au crescut cu aproximativ 25%, a declarat într-o conferinţă de presă subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat. În plus, SMURD a primit prin donaţie trei ambulanțe complet utilate, în valoare de 170.000 de Euro.

SănătateaTV.ro