Dr. Bogdan Oprişescu, Medic Primar Radiologie – Imagistică, Competenţă în CT&RMN

Rezonanţa Magnetică Nucleară (RMN) este o procedură ultramodernă de diagnosticare a sistemului nevos central, a patologiei de coloană vertebrală, a patalogiei musculo – scheletale şi a afecţiunilor la care examenul CT nu poate oferi informaţii suficiente. O astfel de investigaţie este extrem de utilă în examinarea sferei genitale feminine şi a adenomului de prostată.

Procedura nu are contraindicaţii majore şi nici efecte nocive. Singurele contraindicaţii fac referire la persoanele care au un stimulator cardiac, cei care au diverse implanturi metalice şi la femeile însărcinate în primul trimestru de sarcină.

Procedura nu impune o pregătire prealabilă şi nici o perioadă ulterioară de recuperare. Investigaţia poate dura de la 15-20 de minute până la 1 oră, în funcţie de zona examinată.

Comunicarea cu pacientul este permanentă pe parcursul efectuării intervenţiei. Aparatul RMN dispune de anumite microfoane prin intermediul cărora pacientul poate comunica cu medicul sau poate asculta muzică.

Principalul avantaj al examenului RMN este faptul că nu are efecte adverse, este noninvaziv, nu iradiază, iar acurateţea diagnosticului este foarte mare.

Centrul Medical Academica găzduiește cel mai performant echipament de rezonanță magnetică nucleară din România, echipamentul Signa HDx 1.5T, marca GE, utilizat în cercetarea medicală. Unic prin softurile de investigație, care permit examinarea de înaltă fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului într-un timp extrem de scurt, acest echipament furnizează imagini de o calitate excelentă (neurovasculare, abdominale, ortopedice, inclusiv prin tehnici spectroscopice), care facilitează un diagnostic corect și rapid.

SănătateaTV.ro