Rezultatele analizelor medicale obţinute la Institutul Naţional de Patologie “Victor Babeş” din Bucureşti (INCD “Victor Babeșˮ) sunt comparabile cu cele obţinute în cele mai renumite laboratoare medicale ale lumii. Şi asta datorită proiectelor derulate în ultimii ani de către cercetătorii Institutului Naţional de Patologie “Victor Babeş” din Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă remis către redacţia www.sănătateatv.ro. 

Astfel, rezultatele ştiinţifice medicale de top vin în sprijinul pacienţilor cu diferite afecţiuni printr-o eficienţă sporită în diagnosticarea acestora, indiferent că este vorba despre analize hematologice, imunologice, genetice sau de cele legate de biochimie, anatomie patologică, radiobiologie, microbiologie, patologie ultrastructurală sau moleculară.

“Pentru a putea trata cât mai eficient o afecţiune, indiferent de gravitatea ei, dar şi de valoarea medicului clinician, este imperios necesar să avem un diagnostic precis, iar acest lucru se putea obţine până nu demult, pentru pacienţii români, în laboratoare de prestigiu din străinătate. Mai nou, aceste analize de top se pot realiza într-un timp extrem de scurt şi în laboratoarele Institutului nostru, ceea ce ne dă un plus important în ceea ce priveşte speranţa de viaţă a pacienţilor români”, a precizat directorul general al Institutului Naţional de Patologie “Victor Babeş”, Acad. Laurenţiu M. Popescu.

În plus, printr-un proiect de cercetare finanțat din fonduri europene în Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economiceˮ(POS-CCE), proiect denumit “Implementarea testărilor moleculare tisulare pentru cancer în România. Cercetare de înalt nivel orientată către oncologia personalizată – PERSOTHERˮ (cod SMIS-CSNR 12024), totalizând 5.416.950 lei, a crescut radical eficienţa în diagnosticarea bolnavilor de cancer –  în special a celor afectaţi de cancer pulmonar și colorectal – prin analizarea genei BRAF implicată în multiple tumori maligne (melanom malign, carcinom de colon, carcinom tiroidian etc). Proiectul include mai multe metode de diagnostic personalizat care permit nu numai o precizare mai exactă a evoluţiei tumorilor, dar şi tipul de tratament optim pentru fiecare tip de tumoră. Pentru toate aceste testări sunt necesare blocuri de parafină, buletinul histopatologic aferent şi informaţii clinice relevante, iar durata de lucru este de 5-10 zile lucrătoare.

Pe lângă aceste testări, în cadrul INCD “Victor Babeșˮ se efectuează numeroase alte teste cu utilitate atât în stabilirea unui diagnostic precis, cât şi în stabilirea conduitei terapeutice.

Mai multe detalii pe acest subiect puteţi găsi pe www.comunicatemedicale.ro.

SănătateaTV.ro