Orice femeie care îşi doreşte să aibă un copil trebuie să acorde o atenţie sporită stării de sănătate atât înainte de concepţie, dar mai ales pe perioada sarcinii, primul trimestru fiind cel mai predispus riscurilor.

„Cele mai multe dintre paciente îşi doresc să ştie exact care sunt riscurile primului trimestru de sarcină. Trebuie să spun că sunt foarte multe riscuri. Şi atunci când o sarcină se opreşte din evoluţie este extrem de greu să diagnosticăm ce a dus la oprirea din evoluţie a unei sarcini de prim trimestru. Motive sunt nenumărate începând de la motive hormonale, imunologice, la motive cromozomiale, genetice sau chiar la condiţii locale care nu sunt favorabile”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro dr. Cătălin Petru Haiduc, medic primar Obstetrică-Ginecologie.

Aşadar, eliminarea riscurilor unor afecţiune preexistente sarcinii este extrem de importantă.

„Ideal este ca o pacientă atunci când se gândeşte că îşi doreşte un copil să se adreseze medicului. Este foarte important să stabilim că ea se găseşte într-o perfectă stare de sănătate şi este pregătită pentru acest lucru”, a mai adăugat dr. Cătălin Petru Haiduc. 

SănătateaTV.ro