RoHepat Summit, desfășurat în 24 aprilie 2019, la București a adus în atenție problematicile naționale, regionale și europene cu privire la controlul și eliminarea hepatitelor virale, în contextul în care România are una dinte cele mai mari prevalențe ale infectării cu virusul hepatitei C dintre statele Uniunii Europene, potrivit studiilor epidemiologice existente.

În țara noastră, numărul persoanelor infectate este estimat între 400.000 și 500.000, acestea fiind o sursă continuă de infectare a semenilor lor. Nevindecată, hepatita C evoluează spre ciroză decompensată și cancer hepatic, cu probabilitate de deces în timp scurt. În România rata de diagnostic a acestei afecțiuni este de 10% - 20%.

RoHepat Summit face parte din Platforma RoHepat, un proiect strategic de advocacy, care reunește cei mai importanți actori ai ecosistemului hepatitelor virale din România, membri ai Parlamentului și Ministerului Sănătății, comunitate medicală, experți și pacienți, cu scopul de a sprijini Planul Cadru Național de Control al Hepatitelor.

Ultimul update: 25 aprilie 2019

SănătateaTV.ro