RoHepat Summit, desfasurat in 24 aprilie 2019, la Bucuresti a adus in atentie problematicile nationale, regionale si europene cu privire la controlul si eliminarea hepatitelor virale, in contextul in care Romania are una dinte cele mai mari prevalente ale infectarii cu virusul hepatitei C dintre statele Uniunii Europene, potrivit studiilor epidemiologice existente.

in tara noastra, numarul persoanelor infectate este estimat intre 400.000 si 500.000, acestea fiind o sursa continua de infectare a semenilor lor. Nevindecata, hepatita C evolueaza spre ciroza decompensata si cancer hepatic, cu probabilitate de deces in timp scurt. in Romania rata de diagnostic a acestei afectiuni este de 10% – 20%.

RoHepat Summit face parte din Platforma RoHepat, un proiect strategic de advocacy, care reuneste cei mai importanti actori ai ecosistemului hepatitelor virale din Romania, membri ai Parlamentului si Ministerului Sanatatii, comunitate medicala, experti si pacienti, cu scopul de a sprijini Planul Cadru National de Control al Hepatitelor.