Românii sunt la coada clasamentului european atunci când vine vorba de vizitele la medicul dentist, arată o statistică Eurostat. Astfel, în 2017, numărul consultațiilor la stomatolog a fost de 0,4 pe an, la fel ca în anul precedent. În rândul statelor membre ale Uniunii Europene, doar în Cipru se înregistrează un număr de consultaţii la dentist mai mic decât în România, cu 0,12 consultaţii în anul 2017. 

La polul opus se situează olandezii, care au o medie de 2,8 vizite pe an la dentist, transmite Agerpres.

Eurostat subliniază că la nivelul Uniunii Europene numărul mediu de consultaţii la dentist este mai mic decât numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat. Pe parcursul anului 2017 ungurii şi slovacii au făcut, în medie, 10,9 vizite pentru consult la un medic acreditat, Ungaria şi Slovacia fiind de altfel singurele state membre în care se înregistrează valori mai mari de 10 vizite pe an.

Românii se situează pe ultimele locuri şi când vine vorba de numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat pe parcursul unui an, cu o medie de cinci vizite în anul 2017. În urma românilor se situează doar finlandezii (4,4 vizite pentru consult la un medic acreditat), danezii (4,3 vizite), suedezii (2,8 vizite) şi ciprioţii (2,1 vizite).

Ultimul update: 5 decembrie 2019