Duminică, 22 noiembrie, Editura Aramis a lansat în cadrul Târgului de carte Gaudeamus lucrarea: "Să înțelegem Autismul", de Karen Siff Exkorn.

Scrisă din perspectiva unei mame cu un copil bolnav de autism, lucrarea "Să înțelegem Autismul",oferă răspunsuri la o serie de întrebări, printre care:

- Ce este autismul?

- De ce suferă copilul meu de autism?

- Care sunt persoanele abilitate să-i pună diagnosticul copilului meu?

- Ce metode de tratament există și care sunt cele mai eficiente?

- La ce rezultate să ne așteptăm în urma aplicării tratamentului?

Actrița Manuela Harabor și psihologul terapeut Anca Dumitrescu, prezente la eveniment, au punctat importanța solidei surse de documentare pe care cartea "Să înțelegem Autismul" o reprezintă și au purtat discuții libere cu persoanele prezente, atât specialiști în domeniu, cât și părinți având copii diagnosticați cu această afecțiune.

Autismul este o tulburare de dezvoltare, fiind considerat una dintre cele mai severe afecţiuni neouropsihiatrice ale copilăriei. Simptomele autismului apar în prima etapă a copilărie, între 1-3 ani. Boala nu poate fi diagnosticată la naştere, pentru că semnele fie nu apar, fie nu pot fi uşor identificate înainte de 18 luni. Primele semne sunt: copilul nu îi observă pe cei din jurul lui, se concentrează pe un obiect pentru o perioadă lungă de timp, este ori foarte tăcut, ori plânge foarte des. Mai târziu,  devine retras, autoagresiv şi nesociabil.

SănătateaTV.ro