Săptămâna Neuropatiei Diabetice se desfășoară anul acesta în 28 de orașe, în perioada 13 – 18 octombrie. Scopul acestei acțiuni este de a informa medicii de familie cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul neuropatiei diabetice și piciorului diabetic, complicații severe și ireversibile ale diabetului zaharat.

„Săptămâna Neuropatiei Diabetice reprezintă materializarea angajamentului serios pe care Societatea de Neuropatie Diabetică şi l-a asumat încă de la înfiinţare, şi anume dezvoltarea continuă a cunoștințelor și practicii medicale în domeniul acestei patologii. Suntem deosebit de bucuroşi că anul acesta am reuşit să extindem accesul medicilor de familie la sesiunile ştiinţifice, prin faptul că am adăugat un număr de nouă noi localităţi pe lista oraşelor în care au loc simpozioane. De asemenea, aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor care şi-au oferit voluntar sprijinul în acest demers extrem de important în creşterea calităţii îngrijirii persoanelor cu diabet zaharat, prin informarea continuă a medicilor”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu,preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

 

Astfel medicii de familie vor putea lua parte la simpozioane ale căror teme variază de la importanța prevenției, la sfaturi utile privind identificarea precoce a semnelor neuropatiei diabetice și piciorului diabetic încă din cabinetul acestora. Sesiunile interactive vor fi susţinute de medici diabetologi, neurologi şi chirurgi implicaţi în  îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi neuropatie diabetică şi/sau picior diabetic.

 

Simpozionele din cadrul Săptămânii Neuropatiei Diabetice 2014  se vor desfășura după cum urmează:

·         13 octombrie: Bacău, Buftea, Constanţa, Târgu Mureş, Galaţi, Braşov, Giurgiu;

·        14 octombrie: Botoşani, Slobozia, Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Petroşani, Ploieşti, Craiova,Tulcea, Gura Humorului – Suceava, Târgovişte;

·         15 octombrie: Alexandria, Iaşi, Oneşti, Piteşti, Satu Mare, Dej, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Turda/Campia Turzii, Giurgiu, Medgidia.

 

La fel ca şi ediţia anterioară, Săptămâna Neuropatiei Diabetice 2014 se va încheia cu lucrările Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetic, cu participare internaţională, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 16-18 octombrie 2014.

SănătateaTV.ro