Președintele Klaus Iohannis a decorat astăzi mai multe unități sanitare din țara noastră, în semn de apreciere a întregii activități de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical. Reprezentanții spitalelor au primit distincțiile în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Administrația Prezidențială și care a fost organizată în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcate în fiecare an în data de 7 aprilie.

Astfel, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor a fost acordat Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting București.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer a fost oferit Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele” București și Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu.

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler a fost acordat Spitalului Militar de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” București, Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” București și Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

”Pentru noi, românii, 2018 este un moment de mare sărbătoare, prin care celebrăm trecutul și vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arăta România peste 100 de ani. Tocmai de aceea, Centenarul Marii Uniri reprezintă cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul Meritul Sanitar spitalelor care împlinesc un număr semnificativ de ani, ani în care s-au remarcat prin rezultatele obținute prin perfecționarea actului medical. Mă bucur că această recunoaștere are loc pe durata în care marcăm și Ziua Mondială a Sănătății. Când dezvoltăm trecutul ne gândim la medici de excepție, care au făcut cunoscut numele țării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialități medicale precum urologia sau chirurgia plastică și reconstructivă la spitale care le poartă numele în semn de profundă considerație și recunoaștere a meritelor lor. Ne referim totodată la spitale care, în pofida greutăților cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reușit de-a lungul deceniilor de existență și reușesc și în continuare, prin devotamentul și efortul cadrelor medicale și echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor. Când vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici cărora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor și reputația spitalelor în care s-au format, dar și despre proiectele și obiectivele pe care ni le-am asumat în plan extern. Viitorul înseamnă acces universal la actul medical și un nou concept bazat pe prevenție, medicină personalizată, inovare și sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective este nevoie concret de măsuri concrete, pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc. În același timp, modelele de bune practici trebuie recunoscute și valorificate. Cu medici de excepție, echipe de medici animate de determinare și abnegație vom avea spitale în care să pășim cu încredere. Sunteți exemple de profesionalism, responsabilitate, dăruire și efort continuu în slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Am certitudinea că veți contribui la acea schimbare a sistemului medical românesc, pe care ne-o dorim cu toții.”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei. 

SănătateaTV.ro