Obezitatea și dislipidemiile reprezintă una diintre  marile amenințări ale secolului XXI, de aceea prevenirea acestora este esențială, chiar de la vârste fragede. În acest sens una dintre strategiile eficiente atunci când vine vorba despre reducerea riscurilor dislipidemiilor și obezității este  screening-ul lipidic la copii și la adolescenți.

”Una dintre modalitățile importante prin care putem să reducem riscurile dislipidemiilor și ale obezității este să le abordăm cât mai devreme. Această abordare  cât mai devreme înseamnă la vârste la care înainte nu ne gândeam să facem o dozare de colesterol decât în situații speciale pentru un copil de 7-8 ani sau chiar la vârste mai mici pentru copiii ai căror părinți au probleme cardiovasculare, infarcturi miocardice și diabet zaharat. Tot mai multe recomandări indică ca vârsta inițierii primului screening să coboare mult sub zece ani. Este una dintre strategiile de atenuare a consecințelor dislipidemiilor și ale obezității”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președinte Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în cadrul celei de-a treia ediție a Conferinței Managementul Dislipidemiilor și al Obezității.

Cea de-a treia Conferință Managementul Dislipidemiilor și al Obezității s-a desfășurat în perioada 26-27 octombrie 2012 la București.   

SănătateaTV.ro