Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” București (Maternitatea Giulești) își poate relua integral activitatea medicală, începând de astăzi, 20 decembrie. Anunțaul a fost făcut de Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

La 30 noiembrie, Ministerul Sănătății a decis sistarea internărilor la Maternitatea Giulești, după ce un număr alarmant de cazuri de infecție cu stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA) au fost confirmate în rândul copiilor născuți la maternitatea bucureșteană.

În săptămânile următoare au fost demarate procedurile de igienizare și dezinfecție și au fost recoltate numeroase probe epidemiologice, atât de către reprezentanții unității sanitare, cât și de inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București. În tot acest timp, maternitatea Giulești a rămas închisă, toate internările fiind redirecționate către celelalte spitale și maternități din București.

La 20 decembrie, inspectorii sanitari au anunțat că au fost finalizate lucrările de igienizare, curățenie și dezinfecție în spațiile maternității. Mai mult, rezultatele probelor de laborator recoltate au avut rezultate conforme. Reluarea activității unității sanitare implică respectarea cu strictețe a normelor legale privind supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ultimul update: 20 decembrie 2018

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.