A fost inaugurată Secția de Arși de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. În cadrul evenimentului a fost ținut și un moment de reculegere pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. La inaugurare a fost prezent și Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care și-au pierdut viața în urma incendiului din 30 octombrie 2015 și președintele Asociației Colectiv GTG 3010.

"Sunt patru ani de la Colectiv şi încă este nevoie de astfel de centre. Săptămâna trecută a fost inaugurat unul la Timişoara, astăzi la Iaşi. Ştim cu toţii că această nevoie este uriaşă. Mă bucur foarte mult să aflu că acest spital are 260 de ani, că a fost construit de Biserică, un lucru fantastic. Sper ca în continuare Biserica să se implice şi să ne ajute să construim şi acum în anii aceştia noi spitale. Sper ca în curând să fie deschise şi celelalte patru centre, pentru că din păcate arşi avem aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii", a spus Eugen Iancu, citat de Agerpres.

Secția pentru pacienții cu arsuri  inaugurată astăzi va avea 20 de locuri, dintre care cinci sunt destinate celor cu arsuri grave. Coordonatorul secției, prof. univ. dr. Theodor Stamate, a spus că întreg corpul medical a urmat trei stagii de perfecţionare în Franţa, la Paris şi Lyon. Până acum, în cadrul Spitalului Sfântul Spiridon puteau fi tratați doar pacienți cu arsuri întinse pe cel mult 20% din suprafața corpului.

Și Sorina Pintea, ministrul interimar al Sănătății, a ținut un discurs la inaugurare.

"Cred că din tot ceea ce am făcut până acum, învăţăm fiecare câte ceva. Lucrurile merg, dacă facem echipă şi dacă ne dorim să meargă. Am demonstrat, aici, la Iaşi, că lucrurile pot să meargă. Am demonstrat şi la Timişoara că lucrurile pot să meargă, astfel încât dacă se mai întâmplă nenorociri să putem să ne ajutăm semenii. Mulţumesc că m-aţi primit în mijlocul dumneavoastră. Nu v-aş putea să vă urez să şomaţi, ci să aveţi puterea să daţi cât mai mult din sufletul dumneavoastră, ca şi până acum pentru toţi cei pe care îi îngrijiţi", a declarat Sorina Pintea.

 

Ultimul update: 16 octombrie 2019

SănătateaTV.ro