Secția TBC a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi consolidată și reparată. În plus, va fi realizată reabilitarea termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor, dar și refacerea instalațiilor electrice și sanitară.

”Toate acestea vor duce la o reducere a consumului anual de energie din surse neregenerabile cu minim 90% și la reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră cu minim 7️9%!”, potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița.

Contractul, în valoare de 630.000 de euro, finanțat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud în colaborare cu Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a fost semnat.

La ceremonia de semnare a contractului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat că a purtat mai multe discuţii cu medicii de familie din judeţ, dar că niciunul dintre aceştia nu şi-a arătat disponibilitatea de a lucra cu linia de gardă a spitalului în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), pentru cazurile medicale cod alb sau albastru. Aceasta cu toate că, din punct de vedere financiar, ar fi plătiţi „foarte bine”.

Potrivit site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, în judeţ există 135 de medici de familie care au contract cu Casa, dintre care 40 au cabinete în municipiul Bistriţa.

Ultimul update: 3 decembrie 2019

SănătateaTV.ro