Sectia de Terapie Intensiva si Centrul de Transfuzii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita beneficiaza de-acum de dotari moderne. Cele doua compartimente au fost complet reabilitate, extinse si dotate cu echipamente medicale de ultima generatie. Fondurile destinate modernizarii spitalului, in valoare de 12 milioane de lei,  au fost alocate de ministerul sanatatii, se arata intr-un comunicat al institutiei.

 

Sectia de Terapie Intensiva, dotata cu aparatura de cea mai inalta performanta

 

Sectia ATI a fost dotata cu aparatura medicala de cea mai inalta performanta. Potrivit managerului unitatii medicale, Gabriel Lazany, sectia este dotata acum cu: paturi speciale, ventilatoare respiratorii la fiecare pat, monitoare pentru functii vitale, seringi automate, infuzomate, rampe penru distributia fluidelor medicale, carucior de resuscitare, defibrilator cu pacemaker extern, ecograf, echipament pentru epurare extrarenala, sistem de incalzire a solutiilor perfuzate, sistem de incalzire pentru pacient. Sectia beneficiaza, totodata, si de aparat EKG portabil, brancard pentru transport cu butelie de oxigen, ventilator de transport, monitor de transport, aparat de dozare a gazelor sanguine, aparat de masurare a coagularii si un lift mobil pentru ridicarea si transportul pacientului.

„Sectia pe care am vazut-o astazi este una dintre cele mai moderne din Europa”, a declarat, la Bistrita, Sorina Pintea.

 

Cresterea gradului Sctiei ATI

 

Și suprafata sectiei a fost extinsa, la 710 metri patrati. Acum, sectia cuprinde si nuclee  de ingrijire: postul de supraveghere (directa şi/sau monitorizata), camera de lucru pentru asistente, cuplata cu statia centrala de monitorizare si semnalizate, cabinete pentru medici anestezisti, sala de mici interventii si tratamente speciale, spatii de depozitare, spatiu sanitar pentru prelucrarea si igienizarea obiectelor de inventar, cu boxa pentru rufe si deseuri, vestiar-filtru pentru personalul medical, prevazut cu grup sanitar si dus, filtru de acces pentru pacienti si materiale, cuplat cu un vestiar pentru echiparea in vestimentatie de protectie a persoanelor din afara sectiei.

“in executarea lucrarilor au fost utilizate materiale bactericide, garantate pe intreaga durata de viata a constructiei, avand o activitate bactericida de 5 ori mai mare, ceea ce inseamna de 100.000 de ori mai putine bacterii”, se arata in comunicatul transmis de Ministerul Sanatatii.

Dupa aceste investitii, Comisia de acreditare a propus cresterea gradului sectiei de terapiei intensiva la gradul I.