Secțiile de anestezie și terapie intensivă (ATI) vor fi evaluate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică a municipiului București. Ordinul ministrului sănătății pentru modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a secțiilor și compartimentelor de anestezie și terapie intensive din unitățile sanitare, aprobat prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.500/2009, a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, evaluarea secțiilor va fi realizată prin constituirea unor comisii ale DSP din care face parte un medic specialist ATI. Medicul va fi desemnat de Comisia de ATI a Ministerului Sănătății. În termen de zece zile de la primirea chestionarului de evaluare completat și a analizei activității secțiilor/compartimentelor ATI, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București au obligația să înființeze comisiile. Ulterior finalizării evaluării, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor transmite categoria de clasificare în termen de cinci zile la Ministerul Sănătății.

Ordinul prevede că pentru eficientizarea calității îngrijirii medicale și optimizarea cheltuielii resurselor, fiecare secție/compatiment ATI are obligația să își evalueze de cel puțin două ori pe an performanțele și să prezinte rezultatele consiliului medical, administrației spitalului și direcțiilor de sănătate publică.

Ultimul update: 14 ianuarie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.