Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a primit spre folosință primele zece ambulanțe din totalul de 106 achiziționate de Primăria Municipiului București (PMB) și Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Mașinile au fost cumpărate de PMB și CGMB pentru a suplini învechirea parcului auto de care dispune SABIF.

După cum arată Alis Grasu, managerul SABIF, serviciul pe care îl conduce dispune în prezent de 108 ambulanțe de urgență, din care 22 de tip C2 (echipaje pentru reanimare și terapie intensivă) și restul de tip B1 și B2. Din acestea, 68 ar avea durata de viață depășită.

La evenimentul de recepție a primelor zece ambulanțe achiziționate de PMB și CGMB au participat, alături de Alis Grasu, Gabriela Firea, primarul municipiului București, Rodica Nassar și Cristian Grasu, secretari de stat în Ministerul Sănătății.

Gabriela Firea a explicat că ambulanțele achiziționate vor rămâne în proprietatea PMB și a CGMB, dar că vor fi puse la dispoziția SABIF printr-un contract de comodat. Cele zece ambulanțe prezentate astăzi vor intra în circulație pe 4 decembrie, urmând ca până în luna februarie să fie preluate 60 de ambulanțe. Celelalte au termen de livrare până în luna iulie 2019, după cum a arătat primarul.

Ultimul update: 27 noiembrie 2018

SănătateaTV.ro