Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că s-au semnat cinci contracte pentru înființarea unor centre de screening pentru depistarea afecțiunilor gineco-oncologice, urmând să fie semnate contracte pentru înființarea a alte trei centre. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței-dezbatare ”Politici de sănătate viabile în afecțiunile gineco-oncologice”, care a dat startul Forumului Național de Gineco-Oncologie de la București.

„Avem în acest moment resurse pe care nu le-am accesat și le vom accesa. S-au semnat cinci contracte pentru centre de screening, mai urmează trei”, a spus ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea.

Ec. Sorina Pintea a mai anunțat că au fost deblocate 21 de milioane de euro pentru a fi investite într-un program de screening pentru cancerul mamar și alte 45 de milioane de euro pentru un program de screening pentru cancerul de col uterin.

Potrivit ministrului Sănătății, cele două programe se află în faza a doua de implementare și ar putea fi disponibile până la sfârșitul anului.

Sorina Pintea a mai anunțat că proiectele vor fi finanțate cu bani proveniți de la Banca Mondială și a dat asigurări că la aceste programe vor avea acces toate femeile din România.

Management eveniment: Sănătatea Press group

SănătateaTV.ro