Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că reprezentanții Sanitas trebuie să înțeleagă că, în prezent, nivelul de sporuri medicale acordate nu poate depăși pragul de 30%. În opinia sa, atâta timp cât salariile nu scad, nu există motive pentru declanșarea gevei generale în sistemul de sănătate.

„Aceste salarii nu sunt salarii mici. Atâta vreme cât salariile nu scad, nu cred că sunt motive pentru grevă generală. Ar fi cred că o ipocrizie din partea celor de la Sanitas să declanșeze greva. Eu cred că putem discuta și putem găsi soluții pentru toate problemele”, a spus Sorina Pintea, în cadrul declarațiilor susținute la sediul Ministerului Sănătății.

În acest context, ea a anunțat că mâine urmează să aibă o nouă întâlnire cu reprezentanții Sanitas.

În ceea ce privește criza imunoglobulinei, ministrul Sănătății a anunțat că în maxim două săptămâni urmează să intre în țară 10 mii de doze de imunoglobulină. Sorina Pintea a explicat că fiolele sunt echivalentul a 50 de kilograme de substanță, urmând ca diferența până la 150 de kilograme să fie asigurată de Italia și Statele Unite.

„Pot să spun că problema imunoglobulinei s-a rezolvat parțial. Ceea ce am cerut și ne-a fost oferit rezolvă problema pentru 2-3 luni”, a dat asigurări ministrul Sănătății.

Referitor la situația rezidenților care au absolvit examenul, dar nu au unde să își facă rezidențiatul, Sorina Pintea a anunțat că a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finanțelor prin care va fi suplimentat numărul de posturi destinate medicilor de familie, astfel încât, toți aceștia să fie încadrați la această specializare.

SănătateaTV.ro