Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că vor fi demarate negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă al angajaților din domeniul sănătății, aceasta fiind una dintre solicitările sindicatelor din domeniu, care au protestat săptămâna trecută, la București. Ec. Sorina Pintea a făcut anunțul după discuțiile avute astăzi, cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, informează un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că va prezenta premierului propunerile sindicaliștilor pentru rezolvarea problemelor legate de veniturile din sistemul sanitar.

„Voi prezenta astăzi premierului propunerile sindicatelor pentru rezolvarea problemelor legate de veniturile din sistemul sanitar. Aceste propuneri coincid în mare parte cu cele transmise premierului de către managerii de spitale. Va fi necesară o analiză foarte atentă și efectuarea unor simulări astfel încât, în urma modificărilor pe care le vom face, nimeni să nu piardă din veniturile obținute deja. Pe de altă parte, una dintre solicitările sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă este ca şi rezolvată, în sensul că vom demara aceste negocieri. Cu siguranță se vor găsi soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Pentru noi este important ca pacienții să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Săptămâna trecută, mii de membri ai Federației Sanitas s-au adunat în Piața Victoriei pentru a protesta față de legea salarizării și regulamentul de acordare a sporurilor pentru angajaţii din domeniul medical.

Principalele revendicări ale protestatarilor au fost: modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creșterea salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială, dar și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, după cum se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Federației Sanitas.

SănătateaTV.ro