Specialiști de renume ai psihiatriei mondiale se reunesc timp de trei zile la Bucuresti, în cadrul Congresului Asociației Mondiale de Psihiatrie. Evenimentul de talie mondială are ca temă ”Îngrijirea medicală primară, sănătatea mintală și integrarea sănătății publice: rolul catalitic al informației  și tehnologiei comunicației”, transmite corespondentul Sănătatea TV, prezent la deschiderea evenimentului, în data de 10 aprilie 2013. 

Prof. univ. dr. Dan Prelipceanu, co-președinte Comitet organizator, WPA 2013 Bucharest Congress, a declarat în deschiderea Congresului: “Este o onoare și o mare bucurie pentru noi, psihiatrii din România, să fim alături de dumneavoastră, aici în București. Credem că este o oportunitate pentru toți participanții din această zonă a Europei să împărtășească idei și experiență pentru că avem mai mult sau mai puțin aceleași probleme. Cred că poate fi un succes promovarea ideii de integrare a serviciilor de sănătate în serviciile psihiatrice, în condițiile în care serviciile de sănătate mintală în anumite țări nu sunt atât de organizate”.

  

Congresului Asociației Mondiale de Psihiatrie se desfășoară în perioada 10-13 aprilie 2013, la Palatul Parlamentului. Evenimentul de înaltă ținută științifică este organizat de Asociația Mondială de Psihiatrie, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația Română de Sănătate Publică și Management Sanitar.

SănătateaTV.ro