Specialiștii români în pneumologie se vor reuni la București în perioada 22-23 iunie 2018, în cadrul celei de a VII-a ediții a Conferinței Managementul Bolilor Pulmonare. Manifestarea, organizată științific de către Societatea Română de Pneumologie, se adresează atât medicilor pneumologi, cât și medicilor de familie, alergologi, oncologi și interniști. Pe parcursul a două zile, se vor prezenta și dezbate ultimele noutăți și abordări din domeniul pneumologiei.

 

„Societatea Română de Pneumologie este o societate activ implicată în problematica bolilor pulmonare în toate aspectele ei: științific și educațional, informativ dar și ca partener profesional pentru identificarea strategiilor și politicilor de sănătate din domeniu. Prin acestă conferință anuală aducem informații noi din domeniu, în primul rând în atenția publicului țintă principal al acestei manifestări, respectiv tinerii medici (rezidenți și specialiști), dar și în atenția celorlalți participanți.

 

Pe lângă partea educațională, evenimentul este o platformă de discuții între medici, autorități și reprezentanții asociațiilor de pacienți și mass-media, discuții care au rolul de a identifica soluții concrete atât pentru creșterea eficienței managementului bolilor pulmonare la nivel national, cât și pentru informarea opiniei publice despre problematica acestei afecțiuni”, adeclarat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președinte al Societății Române de Pneumologie.

 

Conferința este coordonată științifică de către prof. dr. Florin Mihălțan.

 

„Patologia pulmonară implică de multe ori o colaborare interdisciplinară între specialiștii din pneumologie și domeniile conexe. An de an, în cadrul conferinței aducem cele mai noi descoperiri și studii de caz. În acest mod susținem activitatea de educație continuă atât de necesară tinerilor medici și sprijinim creșterea calității actului medical în managementul afecțiunilor pulmonare, cu efect direct asupra calității sănătății pacienților. Pentru Societatea Română de Pneumologie și pentru toți specialiștii din domeniu din România, prevenția și controlul eficient al afecțiunilor pulmonare trebuie să fie o prioritate”, a declarat prof. dr. Florin Mihălțan.

 

La nivel mondial, în 2016, se estima existența a 251 de milioane de persoane diagnosticate cu BPOC. Anual, mai mult de 3 milioane de persoane mor din cauza acestor afecțiuni, ceea ce reprezintă 5% din total decese. Peste 90% din decesele cauzate de BPOC au loc în țările slab sau mediu dezvoltate (1).

 

Milioane de persoane suferă de afectiuni cronice respiratorii ne-diagnosticate, iar aceste afecțiuni sunt de multe ori neglijate (2). OMS estimează că, până în 2030, bolile pulmonare cronice obstructive vor deveni a treia cauza de deces în lume (3).

 

Organizator științific: Societatea Română de Pneumologie

 

Managementul evenimentului este asigurat de Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

 

 

 

Info:

1 http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/chronic-obstructive-pulmonary-disease-(copd)

2 http://www.who.int/gard/GARD_sign_up/en/

3 http://www.who.int/respiratory/en/

 

SănătateaTV.ro