Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală ar putea avea propriul heliport unde să aterizeze elicopterul SMURD, pe una din terasele spitalului, pe cea mai înaltă clădire a acestuia.

“ Avem un proiect făcut pentru un heliport pe clădirea spitalului. În acest sens, există chiar şi un studiu de fezabilitate făcut, trebuie doar identificată sursa de finanţare. Sperăm că odată cu finalizarea noului UPU să se găsească finanţare şi pentru aşa ceva. Nu este vorba despre o sumă exorbitantă, avem nevoie de aproximativ 900.000 de euro”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Potrivit dr. Bogdan Opriţa, valoarea proiectului presupune nu doar heliportul propriu-zis, ci şi sisteme de semnalizare-direcţionare, o instalaţie de stins incendii, precum şi un lift necesar transportului pacienţilor în interiorul spitalului.

Declaraţiile au fost făcute în data de 3 decembrie 2012, la inaugurarea  unei noi Unităţi de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalul de Urgenţă Floreasca. Clădirea a fost inaugurată în prezenţa mai multor oficialităţi, printre care şi premierul Victor Ponta, ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, foştii ministri ai Sănătăţii, Cseke Attila şi dr. Vasile Cepoi, precum şi reprezentanţi ai Spitalului Floreasca.

SănătateaTV.ro