Centrul de Excelenţă în Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” va fi gata până la finalul lunii octombrie 2015, după cum a anunţat managerul spitalului, acad. Dan Mircea Enescu.

Dotarea cu echipamente tehnice a fost realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, centrul urmând să ofere servicii medicale la standarde europene.

„Va fi unul dintre cele mai bune centre din Europa. Nu va funcţiona cu echipe ce vor veni din când în când, ci va funcţiona cu echipă românească de la început şi vom încerca să facem cât mai multe cazuri”, a declarat acad. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu.

Pentru început se estimează că vor fi înregistrate nu mai mult de 100 de cazuri pe an. Fluxul de pacienţi ar urma să crească însă în timp.

Pentru funcţionarea Centrului de Excelenţă în Chirurgie Cardiacă, Ministerul Sănătăţii a deblocat la începutul anului 119 posturi pentru angajarea personalului medical necesar. În secţiile Spitalului „Grigore Alexandrescu” sunt trataţi în fiecare an între 20.000 şi 30.000 de copii.

SănătateaTV.ro