Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava demarează astăzi proiectul „SPITALUL COMUNITĂȚII TALE”, o inițiativă menită să aducă spitalul mai aproape de comunitatea în care activează și să susțină astfel dezvoltarea unei comunități cât mai sănătoase.

"Prin proiectul „SPITALUL COMUNITĂȚII TALE” ne propunem să venim mai aproape de comunitatea în care activăm și să susținem astfel formarea unei comunități cât mai sănătoase. Este un angajament că vom continua investițiile și proiectele de dezvoltare pentru a le oferi sucevenilor, dar și pacienților din județele limitrofe, servicii medicale la standarde europene, la ei acasă, precum și pentru a le oferi viitoarelor generații de medici, o unitate medicală de care să fie mândri și în care să-și poată desfășura activitatea la un nivel de performantă cât mai calitativ”, a declarat ec. Vasile Rîmbu, managerul unității medicale. 

70 de milioane de euro au fost investiți în ultimii zece ani la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Unitatea medicală a beneficiat de transformări majore în urma unor proiecte de investiții care au vizat dezvoltarea infrastructurii, modernizarea secțiilor și dotarea cu echipamente moderne, dezvoltarea serviciilor prin extinderea cu noi specialități medicale, precum și dezvoltarea resursei umane. 

30% din finanțare a fost reprezentată de fondurile proprii ale spitalului, 27% din bani au venit de la Consiliul Județean, 23,5% au fost fonduri europene, 17% fonduri alocate de Ministerul Sănătății, iar 1,5% fonduri de la Consiliul Local .  

 

Care sunt cele mai recente proiecte de investiții

 

Cele mai recente proiecte de investiții, care aduc beneficii uriașe pacienților, sunt:

- Achiziția de echipamente PET-CT și SPECT-CT, în vederea dezvoltării unui laborator de medicină nucleară extrem de important în gestionarea pacientului cu cancer

- Modernizarea și extinderea blocului operator, prin construirea unor patru noi săli de operație, pe lângă celelalte 13 existente

- Reabilitarea și modernizarea Secției Cardiologie

- Modernizarea Stației Centrale de Sterilizare

 

De luna viitoare, spitalul va avea cel mai modern ambulatoriu din România

 

Un alt proiect major, în curs de finalizare, va fi inaugurat în cadrul inițiativei „SPITALUL COMUNITĂȚII TALE”. Este vorba despre extinderea și modernizarea Ambulatoriului Integrat al spitalului și al spitalizării de zi. Proiectul urmează să fie încheiat în octombrie.

"Luna viitoare, vom pune probabil în funcțiune cel mai modern ambulatoriu din România, cu internare de zi, pe modelul AKH de la Viena, adică acea clădireanouă pe patru nivele de 4.000 de metri pătrați în care avem corespondentul secțiilor din spital. Fiecare medic poate să facă analize și poți să rămâi la internare peste noapte într-un ambulatoriu modern", a  precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Premiere bifate de Spitalul Județean Suceava

 

De-a lungul timpului, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a bifat mai multe premiere în sistemul public de sănătate din România.

- Este primul spital din România certificat oficial pentru introducerea unui sistem de management anticorupţie. (2019)

- Este primul spital din România care a introdus un sistem de identificare a pacienților internați, cu ajutorul brățărilor electronice. (2017)

 

Conceptul și managementul evenimentului de lansare al proiectului „SPITALUL COMUNITĂȚII TALE”  sunt asigurate de Sănătatea Press Group. Iar parterneri media strategici sunt Sănătatea TV și RoHealthReview.

 

Ultimul update: 19 septembrie 2019