Spitalul Universitar de Urgență București dispune, începând cu 11 decembrie 2014, de o nouă sală de operații unde se vor efectua anual aproximativ 1.600 de intervenții. Acest lucru a fost posibil în cadrul programului de responsabilitate socială „Energie pentru o șansă la viață”, finanțat de o companie privată și implementat în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață.

Astfel sala de operație a Secției Chirurgie IV a fost dotată cu o linie laparoscopică de ultimă generație ce permite abordarea unor noi tipuri de patologii chirurgicale și care prezintă posibilitatea interconectării cu aparatură endoscopică sau colonoscopică, un aparat de anestezie ultramodern, o masă de operații modulabilă, lămpi de iluminat cu camere încorporate, un defibrilator, un aspirator chirurgical. Sala de operații este dotată și cu un sistem video care permite transmiterea în direct a intervențiilor chirurgicale în sala de curs, oferind astfel studenților și rezidenților posibilitatea să-și însușească mai bine metode și tehnice specifice diferitelor patologii. Valoarea investițiilor este de 235.000 de euro.

Scopul deschiderii unei noi săli de operaţie îl reprezintă dublarea numărului intervenţiilor chirurgicale realizate şi creşterea intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive care să permită pacienţilor o recuperare rapidă. Înainte de realizarea acestei investiţii, în această secție se desfăşurau anual aproximativ 800 de intervenţii, dintre care aproximativ 250 de intervenţii erau realizate laparoscopic.

„Mă bucur oricând pot face ceva pentru pacienții Spitalului Universitar de Urgență, dar și pentru cei care, cu abnegaţie, fac bine - medici, asistente, infirmiere. Fie folosind fonduri publice guvernamentale, fie folosind fonduri europene, fie, cum este în acest caz, realizând parteneriate veritabile cu organizații non-guvernamentale și investitori strategici, trebuie să construim un spital modern și competițional, deschis oamenilor”, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, Manager Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Odată cu dotarea noii săli de operaţie, obiectivul nostru este să creştem, pe de o parte, numărul intervenţiilor chirurgicale realizate anual, iar pe de altă parte numărul intervenţiilor chirurgicale laparoscopice minim invazive, reuşind astfel să ne apropiem cât mai mult de tendinţele moderne de tratament. Pentru secţia noastră este, cu siguranță, cea mai mare investiţie din ultima perioadă,” a declarat prof. univ. dr.  Costel Savlovschi, medic primar chirurg, Doctor în Științe Medicale.

„Am ales să susţinem proiectul „Energie pentru o şansă la viaţă” pentru că sănătatea este foarte importantă pentru noi toţi, iar prin investiţia companiei noastre în acest domeniu sperăm să aducem o schimbare pozitivă pentru toţi beneficiarii proiectului: pacienţii care vor beneficia de condiţii medicale mai bune, medicii de aici care vor putea exercita un act medical de calitate şi generaţiile de rezidenţi care se vor forma în secţia de chirurgie a acestui spital”,a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

„Această investiție face să crească numărul de operaţii efectuate în cadrul Spitalului Universitar de Urgență București şi, implicit, numărul de vieţi salvate. Implicarea GDF SUEZ Energy România înseamnă că putem spera să ajungem din urmă dotările internaționale în ce priveşte aparaturadin clinicile de stat”, a declarat Carmen Uscatu, Președintele Asociaţiei Dăruiește Viață.

SănătateaTV.ro