Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB), prin secția Hematologie, a fost recunoscut oficial ca centru de expertiză pentru boli hematologice rare, informează un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției.

„În România sunt diagnosticaţi cu afecţiuni rare peste 1 milion de pacienţi, iar acreditarea unui astfel de centru  în România dă o șansă bolnavilor care suferă de astfel de afecțiuni de a fi tratați în țară la standarde internaționale. SUUB este singurul spital din România, acreditat ca centru de expertiză pe boli hematologice rare și în cadrul căruia sunt derulate și progame naționale prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit documentului, la Spitalul Universitar de Urgență București se află și Centrul European de Excelență în Mastocitoză, membru al rețelei ECNM, care are peste 3000 pacienţi înregistrați în 19 țări europene. Centrele de Expertiză în domeniul bolilor rare reprezintă un prim pas și cel mai important în construirea rețelelor de centre de expertiză în boli rare afiliate rețelei europene - European Reference Networks (ERNs), explică reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență.

Potrivit acestora, printre bolile hematologice care sunt incluse în acest spectru se numără alaturi de Mastocitoza sistemică și Purpura Trombocitopenică Imună (PTI), Hemoglobinuria paroxistică nocturnă (HPN), Leucemiile acute și Leucemia celulelor T la adulți (ATL) sau Boala Gaucher (BG).

SănătateaTV.ro