Biroul regional Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) va acorda asistență tehnică Ministerului Sănătății pentru elaborarea unui nou cadru legal în domeniul sanitar, dar și pentruelaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul sănătății ce se vor desfășura anul viitor în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a discutat astăzi cu reprezentanții OMS Europa dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgențe în sănătate publică și boli transmisibile, și Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice. În cadrul acestei întâlniri, s-a stabilit că OMS Europa va acorda asistență tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. „În prezent, o echipă de specialiști lucrează la elaborarea noului «Cod de legi ale Sănătății» în cadrul unui proiect pentru care ministerul sănătății a accesat finanțare externă”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre situația vaccinării împotriva rujeolei în România. „Campania de informare și educare a părinților cu privire la imunizare, precum și de creștere a gradului de acoperire vaccinală în rândul comunităților vulnerabile, inițiată de Ministerul Sănătății în colaborare cu partenerii externi în județul Bacău, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe județe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în județul Bacău și intenționăm să mergem și în alte zone din țară, cum ar fi Mehedinți și Caraș Severin, pentru a desfășura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel național a acestui tip de campanii, în care cântărește foarte mult și sprijinul autorităților locale”, a declarat Sorina Pintea.

Ultimul update: 19 octombrie 2018

Autor:

Monica Georgescu

Monica Georgescu este jurnalist medical/de știință.