Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      21:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
67% din persoanele care petrec la serviciu peste 11 ore pot suferi un infarct

67% din persoanele care petrec la serviciu peste 11 ore pot suferi un infarct

05 aprilie 2011    
Share pe Facebook

Persoanele care lucrează 11 ore pe zi sau chiar mai mult se expun riscului de a suferi un infarct, se arată într-un studiu publicat de dailymail.co.uk.

Studiul a scos la iveală faptul că 67% dintre persoanele care lucrează peste 11 ore se expun riscului de a suferi un atac de cord. Cercetătorii au luat în calcul şi alţi factori de risc precum fumatul sau alcoolul.
 
Echipa de cercetători de la o universitate din Londra a observat munca a mai mult de 7000 de angajaţi, de-a lungul a 11 ani, şi a stabilit numărul orelor suplimentare zilnice. Certificatele de sănătate ale pacienţilor şi controalele medicale ale acestora i-au ajutat pe cercetători să îşi facă o idee şi despre sănătatea inimii pacienţilor. Pe parcursul monitorizării, 192 de persoane care au participat la studiu au suferit un infarct. Studiul a evidenţiat faptul că 67% din persoanele care au lucrat peste 11 ore pe zi au fost supuse riscului de a suferi un atac de cord. Rezultatele au fost publicate în Analul de Medicină Internă.
 
Cercetătorii au subliniat că rezultatele studiului lor sunt utile pentru a preveni miile de infarcte care au loc anual. Pacienţii obezi sau sau cei care fumează, de exemplu, ar putea fi încurajaţi să renunţe la orele suplimentare de lucru. Profesorul Mika Kivimaki, care a condus studiul, a spus că “am demonstrat că orele suplimentare de muncă pe parcursul mai multor zile sunt asociate cu riscul producerii infarctului”.
 
“Acest studiu ar putea contribui la îmbunătăţirea deciziilor ce privesc măsurile de tratament pentru bolile cardiovasculare. Ar putea fi de asemenea un semnal de alarmă pentru oamenii care se suprasolicită la serviciu, mai ales cei care au şi alţi factori de risc pentru declanşarea unui infarct”, a mai adăugat Kivimaki.
Sursa: SanatateaTVSanatateatv.ro