Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
A inceput a V-a editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile

A inceput a V-a editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile

05 februarie 2016    
Cea de-a V-a ediție a Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibie a început în data de 5 februarie 2016. Manifestarea științifică, care se desfășoară timp de două zile, reunește lideri importanți din domeniul bolilor cronice netransmisibile și își propune să aducă participanților informații științifice de actualitate.
 
De asemenea, se au în vedere demararea unor noi inițiative de prevenție și sporirea gradului de informare la nivel populațional în România.
 
Cu alte cuvinte, ediția din 2016 a evenimentului are o structură complexă și abordează cele mai recente date și strategii din domeniul prevenției, al educației, controlului și tratamentului bolilor cronice netransmisibile.
 
„Programul de anul acesta al Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile a cuprins teme care s-au completat una pe alta și au alcătuit o abordare plurivalentă a bolilor vizate, din patru perspective de specialitate: cea a diabetologului, cea a cardiologului, cea a pneumologului și cea a oncologului. (…) O modalitate esențială de reducere a incidenței bolilor cronice netransmisibile, în rândul populației, este cea de diminuare a factorilor de risc asociați acestor boli. Factorii de risc pot fi modificați chiar de populație care, de exemplu, poate să renunțe la fumat, la consumul excesiv de alcool, poate aborda o dietă mai sănătoasă și își poate modifica stilul de viață, pentru a include mișcarea și sportul. Cu alte cuvinte, prevenția s-a dovedit a fi, și anul acesta, cea mai dezirabilă soluție de combatere a bolilor cronice netransmisibile, iar aceasta este ideea pe care trebuie să o promovăm cât mai mult, la nivel populațional", a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și co-președinte al evenimentului.
 
Co-președinții evenimentului sunt: prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și acad. Maya Simionescu.
 
Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile 2016 este organizat științific de Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
 
Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical.
 
 

    

Sursa: SanatateaTV