Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Acces egal pentru pacienții europeni la terapii și medicamente inovative

Acces egal pentru pacienții europeni la terapii și medicamente inovative

12 septembrie 2018    
            Reglementarea și furnizarea medicamentelor autorizate prin procedură centralizată la nivelul Uniunii Europene și investițiile în infrastructura digitală din sănătate sunt teme de importanță majoră pentru România dezbătute la reuniunea informală a miniștrilor sănătății de la Viena. La întâlnire, România este reprezentată de ministrul sănătății, Sorina Pintea, și de secretarul de stat dr. Cristian Grasu.
            „Garantarea accesului egal al pacienților europeni la terapii și medicamente inovative reprezintă una dintre provocările cheie ale politicii farmaceutice din Europa. Fără dovezi suficiente cu privire la eficacitatea medicamentelor, acestea nu ar trebui autorizate. Este nevoie de un studiu de eficacitate postautorizare pentru a confirma raportul beneficiu-risc al unui produs. Considerăm că pentru o aprovizionare echilibrată cu medicamente scumpe ar putea fi aplicate politici care să prevadă publicarea datelor privind includerea pe piață a medicamentelor autorizate și un preț convenabil în fiecare stat european”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii.
            Ministrul Sănătății a subliniat că investițiile în sănătatea digitală, precum prescripția medicală sau dosarul electronic al pacientului, au avut rezultate pozitive din punctul de vedere al reproiectării metodelor de livrare a asistenței medicale, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății. De altfel, România susține dezvoltarea de programe la nivel european care pot include preluarea instrumentelor și serviciilor eHealth.
            Ministrul Sorina Pintea consideră că România este pregătită să preia președinția Consiliului Europei pe domeniul sănătății. Aceasta presupune, pe lângă alte atribuții, și preluarea dosarelor tematice nefinalizate, dar vor fi propuse și propriile teme de dezbatere în domeniul rezistenței antimicrobiene și a infecțiilor asociate, a prevenției prin vaccinare și a accesului pacienților la medicamente.
 

Ștefania Doroftei Sanatateatv.ro