Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Atentie pe derdelus! Cum sa evitati posibile probleme ale coloanei vertebrale.

Atentie pe derdelus! Cum sa evitati posibile probleme ale coloanei vertebrale.

09 ianuarie 2016    
Share pe Facebook
Iarna, zăpada înseamnă bucuria derdelușului pentru copii și adulți deopotrivă. Specialiștii atrag atenția că am putea să ne alegem cu dureri de spate sau alte probleme mai grave ale coloanei vertebrale, dacă nu ne protejăm.
 
„Zăpada de care se bucură copiii și adulții, la săniuș, poate avea urmări neplăcute, imediat sau în timp, asupra coloanei vertebrale. Sigur, oamenii se dau cu sania de când lumea și pământul, dar nu se poate compara fizicul de acum al copiilor, de exemplu, cu cel din vremea când micuții făceau zilnic mișcare. Musculatura omului modern, care petrece cea mai mare parte din zi cu telefonul sau cu tableta în mână, inclusiv musculatura spatelui, este insuficient dezvoltată pentru a menține o postură corporală corectă și pentru a proteja coloana de eventualele șocuri. Mai mult, nici discurile intervertebrale, tasate de prea mult sedentarism, nu mai pot amortiza loviturile așa cum ar trebui”, a explicat dr. Ilie Roșca,medic Medicină Generală, potrivit unui comunicat de presă transmis www.SănăatateaTV.ro.
 
Pentru a evita eventualele problemele ale coloanei vertebrale, medicul le recomandă celor care merg la săniuș, să poarte haine groase, să renunțe la pungile din plastic și să se așeze pe sanie la orizontală și nu în șezut, pentru ca șocurile asupra coloanei să fie cât mai reduse. O altă variantă bună ar fi alunecarea pe un colac special pentru derdeluș. 
Sursa: SanatateaTV