Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Joi, 21 iun 2018      12:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cel de-al 49-lea Congres National de Cardiologie, la final

Cel de-al 49-lea Congres National de Cardiologie, la final

10 octombrie 2010    
Share pe Facebook
Cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, unul dintre cele mai importante evenimente ştiinţifice medicale ale anului, s-a încheiat pe 9 octombrie. Numărul participanţilor a fost impresionant chiar şi în ultima zi a evenimentului.
 
Ultima zi a celui de-al 49-lea Congres National de Cardiologie a debutat cu sesiunea comună ce a avut ca temă de dezbatere “Interferenţe Cardiologie - Reumatologie”. Sesiunea a fost moderată de prof. dr. Carmen Ginghină, şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Fundeni, şi de prof. dr. Ruxandra Ionescu, medic specialist reumatolog la Spitalul Sfânta Maria Bucureşti și vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Reumatologie. În cadrul acestei sesiuni au fost dezbătute subiecte legate de modificările cardiace în sclerodermie. Alte teme au fost ateroscleroza accelerată, care este de altfel şi o problemă majoră în bolile inflamatorii reumatismale, precum şi disfuncţia vasculară subclinică în reumatismele inflamatorii.
 
Cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, desfăşurat la Sinaia, a reprezentat şi în 2010 cel mai potrivit moment în care specialişti reputaţi s-au adunat la un loc pentru a dezbate cele mai recente cercetări, precum şi noutăţile din acest an. Deşi astfel de întâlniri se pot realiza şi prin intermediul internetului, acest eveniment ştiinţific medical creşte în importanţă prin faptul că pe tot parcursul desfăşurării lui participanţii pot comunica şi îşi pot expune direct opiniile având un feedback demonstrat, direct şi imediat, după cum a precizat prof. dr. Marius Vintilă.
 
În acelaşi timp, cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie a reprezentat o oportunitate, aşa cum de altfel este de mulţi ani, în ceea ce priveşte schimbul de experienţă teoretică şi practică dintre specialişti români reputaţi şi medici de seamă din afara ţării. Acest fapt duce la dezvoltarea cardiologiei din România din punct de vedere ştiinţific şi la creşterea importanţei rolului pe care îl joacă Societatea Română de Cardiologie, potrivit prof. dr. Elvira Craiu, şefa Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa şi membră a Societăţii Române de Cardiologie.
 
Un alt factor deosebit de important, care a contribuit la succesul acestui eveniment ştiinţific, a fost faptul că la Congresul Naţional de Cardiologie nu au participat doar medici cardiologi, ci şi medici generalişti, internişti, specializaţi în reumatologie, precum şi medici de familie. Iar acest fapt nu poate fi decât îmbucurător, a declarat fostul ministru al Sănătății, prof. univ. dr. Daniela Bartoş, pentru că tratarea pacientului începe mai întâi de la medicul de familie. Participarea medicilor de familie la Congresul Naţional de Cardiologie denotă interesul tot mai mare al acestora de a se informa şi de a transmite mai departe pacientului metode de tratament eficiente.
 
Citeşte şi  - Congresul național de Cardiologie, un succes pentru Societatea Română de Cardiologie

           - Cel de-al 49-lea Congres de Cardiologie, ziua a doua

           - Pâinea Dobrogea-Benecol, un succes în rândul celor prezenţi la cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie de la Sinaia

           - A început al 49-lea Congres de Cardiologie, la Sinaia

Accesează și materialele video - Al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, un succes pentru medici și pacienți

                                        - Rolul Congresului Naţional de Cardiologie în dezvoltarea cardiologiei româneşti

Sursa: SanatateaTV