Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cercetatorii au descoperit un posibil nou tratament pentru leucemie

Cercetatorii au descoperit un posibil nou tratament pentru leucemie

03 decembrie 2017    
O echipă de cercetători americani anunță descoperirea unui posibil nou tratament pentru leucemie.
 
Oamenii de știință susțin că au descoperit că o moleculă poate servi drept țintă suficient de puternică pentru celulele leucemiei acute limfoblastice, un tip de cancer frecvent întâlnit la copii.
 
Studiul a fost publicat în revista de specialitate Journal Nature Medicine la scurt timp după ce Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat un tratament constând în modificarea genetică a sistemului imunitar al unui pacient pentru a lupta împotriva leucemiei.
 
În cadrul tratamentului, celule imunitare ale pacientului caută și atacă celulele vinovate de declanșarea leucemiei, explică specialiștii.
Noul tratament a fost testat pe 21 de bolnavi de leucemie B rezistentă la tratament, cu vârste între șapte și 30 de ani.
 

Specialiștii au descoperit că în urma administrării celei mai mici doze, o șesime dintre pacienți au prezentat o remisiune completă. În cazul unei doze mai mari, 11 din 15 pacienți au intrat în remisiune. 

Sursa: SanatateaTV