Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      09:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
CNSCBT: Alte 6 persoane au decedat din cauza gripei in ultima saptamana. Numarul total de victime a ajuns la 20

CNSCBT: Alte 6 persoane au decedat din cauza gripei in ultima saptamana. Numarul total de victime a ajuns la 20

09 februarie 2017    
Alte șase decese cauzate de infecții respiratorii acute severe (SARI) confirmate cu virus gripal au fost înregistrateîn ultima săptămână, astfel că, de la începutul sezonului gripal 2016-2017, numărul total al victimelor a ajuns la 20 de persoane, se precizează într-un comunicat al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) al Institutului Național de Sănătate Publică. În plus, niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată.
 
Cele mai multe decese cauzate de gripă au fost înregistrate în București (6), Iași și Olt (3), se mai arată în același comunicat.
 
Virusul gripal tipul A subtipul H3 a fost cauza a 18 decese, în timp ce virusurile gripale A, (H1) pdm09  și tipul A nesubtipat au cauzat câte o victimă.
 
Potrivit CNSCBT, distribuția deceselor pe grupe de vârstă include un sugar, două persoane cu vârsta între 15-49 ani, alături de alte două cu vârsta între 50-64 ani. Cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul persoanelor trecute de 65 de ani, respectiv 15 victime.
 
Referitor la distribuția deceselor pe sexe, 13 persoane de sex feminin și șapte de sex masculin s-au numărat printre victime. De asemenea, 18 persoane decedate (90%) au prezentat condiții medicale pre-existente.
 
De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI au fost confirmate cu laboratorul 459 de cazuri de gripă. Astfel, conform CNSCBT, 378 de persoane prezentau virusul gripal tip A, subtip H3, 69 de cazuri, tipul A, nesubtipat, un caz tip A, subtipul H1, iar în 11 cazuri s-a depistat virusul gripal tip B.
 
Până la data de 05.02.2017 s-au vaccinat antigripal 492.254 de persoane din grupele la risc cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătății.
 
Chiar dacă în mod normal vaccinarea antigripală se specifică să fie efectuată înainte de începerea sezonului gripal în scopul de a maximiza beneficiile imunizării, Centrul European de Prevenție și Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) specifică faptul că grupurile cu risc ridicat (în special persoanele de peste 65 de ani) pot fi în continuare vaccinate antigripal -și în februarie.
 

În plus, ECDC menționează că vaccinul antigripal conține componente în conformitate cu virusurile gripale circulante în prezent. 

Sursa: SanatateaTV