Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Compartimentul de primire pacienti de la Institutul Clinic Fundeni a fost inaugurat

Compartimentul de primire pacienti de la Institutul Clinic Fundeni a fost inaugurat

15 februarie 2016    
Compartimentul de primire pacienți din cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost inaugurat astăzi, 15 februarie 2016. Potrivit reprezentanților unității medicale, compartimentul este unul dintre cele mai moderne din țara noastră.
 
„Cu prilejul acestui moment de sărbătoare pentru Institut încercăm să subliniem importanţa respectului faţă de pacient, aparţinători şi medici în egală măsură. Toate aceste reamenajări sunt efectuate în spiritul respectului faţă de pacient,  a grijei pentru confortul şi siguranţa acestora şi vor contribui la dezvoltarea şi menţinerea prestigiului Institutului nostru. (...) Au fost realizate mai multe lucrări pentru confortul şi siguranţa pacientului. Au fost regândite şi reamenajate complet circuitele pacientului cu internare prin programare, al urgenţelor medicale, al aparţinătorilor, al medicilor din clădirea A a ICF”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Orban, manager Institutul Clinic Fundeni.
 
La inaugurarea Compartimentului au luat parte, printre alte personalități, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, și consilierul prezidenţial Diana Păun.
 
Prezent la eveniment, acad. Ioanel Sinescu, Rectorul UMF Carol Davila şi directorul Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal a declarat: „Este un moment deosebit în evoluţia acestui spital, unul dintre cele mai importante din ţară, deoarece inaugurarea Compartimentului de primire (chiar dacă este o intituţie terţiară în care pacientii trebuie să vină investigaţi de pe tot cuprinsul ţării) amenajările de tip occidental vin să completeze o activitate medicală, a studenţilor medicinişti, rezidenţilor şi a medicilor specializaţi prin activităţi dublate de cercetarea ştiinţifică de vârf. (... ) UMF Carol Davila reprezintă una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ superior din România, cu o activitate de cercetare ştiinţifică si publicistică de profil, ceea ce plasează instituţia noastră pe locul 5 în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din România, pe locul I în ceea ce priveşte unităţile de profil din ţară şi pe locul 446 în Europa în Top 500. Acest lucru ne obligă la intensificarea activităţilor de profil pentru ca, în noul campus universitar ce va fi realizat în următorii ani să putem accede în primele 500 de universităţi ale lumii. Dimensiunile activităţii medicale de la Institutul Clinic Fundeni şi realizările tehnice de aici vin să completeze în acest sens activitatea didactică şi ştiinţifică a UMF Carol Davila”. 
 
Importanța acestei investiții a fost subliniată și de acad. Irinel Popescu, director Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic.
“Modernizarea Clădirii A din Institutul Clinic Fundeni este mai mult decât binevenită. Pe lângă aspectul nou și civilizat pe care îl are spațiul renovat, se creează, în sfârșit, un circuit mai funcțional pentru internări și o sală de așteptare care să evite aglomerația de pe secții”, a declarat acad. Irinel Popescu.
 
La rândul său, prof. univ. dr. Daniel Coriu, director Centrul pentru Transplant Medular, a declarat: “Înființarea unui Compartiment de primire pacienți și modernizările efectuate în ultimul an reprezintă realizări  importante şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului nostru, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme.”
 
Proiectul s-a derulat pe parcursul unui an, iar valoarea investiţiei este de  3.000.000 lei, 80% din suma provenind de la Ministerul Sănătăţii, iar 20% de la ONG-uri, persoane fizice şi persoane juridice.
 
În ultimii ani, Institutului Clinic Fundeni s-a poziţionat pe harta europeană și internațională a clinicilor de top, atât prin calitatea actului medical oferit de unii dintre cei mai buni specialişti ai Europei, cât şi prin dotările şi echipamentele de ultimă generaţie ce au făcut obiectul procesului de modernizare, potrivit reprezentanților spitalului. Numai în 2015, la Institutul Clinic Fundeni au fost efectuate multiple lucrări de reamenajare și reabilitare cu impact major în activitatea medicală, cum ar fi: camera de primire pacienti (spațiu dedicat primirii pacienților care vin cu programare), intrarea pentru cazurile de urgență, a ambulanțelor, separat de intrarea pacienților cronici, reamenajarea spațiului dedicat anatomiei patologice și prosecturii, asfaltarea, repararea drumurilor de acces și a parcărilor, reamenajarea sectorului de pretransplant medular, reamenajarea unui spațiu dedicat fizioterapiei și recuperăarii medicale, precum și secțiilor de neurologie.
 
Sursa: SanatateaTV